Son Haberler
Anasayfa » İnternet » Ücretsiz bulut depolama servisleri

Ücretsiz bulut depolama servisleri

ucretsiz-veri-depolama-servisleriİnternette ücretsiz olarak veri depolayabilmek için birçok şirketin bulut depolama servisleri ve  depolama hizmetleri mevcuttur.

Ücretsiz kullanımlara göre ücretli kullanım imkanları avantajları tabiki daha fazladır. Tek seferde dosya yükleme kapasiteleri

buy kamagra 100mg

, toplam dosya depolama alanları, depolama alanı güvenlik duvarı, depolama servislerine erişim kaynakları ve hız limitleri, dosya indirme hız limitleri birbirinden oldukça farklı aynı zamanda ücretleride epey farklıdır.

Eğer internette ücretsiz veri depolamak istiyorum derseniz; tavsiyem aynı zaman kullanmış olduğum Mega.nz isimli bulut depolama servisidir. Mega.nz bulut depolama servisi aslen Finlandiya kökenli şuan Yeni Zellanda’da yaşayan dünyaca popüler hacker olan Kim Schmitz (Kim DotCom) tarafından kurulmuştur.

Daha önce kurmuş olduğu megaupload.com isimli sitede paylaşım amaçlı yüklenen dosyalardan dolayı telif hakkı sorunları yaşadı ve sonuç olarak site kapandı. Ardında şuanki “mega.nz” isimli veri depolama bulut sistemini kurdu. Ücretsiz olarak 50GB alan veriyor.

mega-nz-ucretiz-veri-depolamaDosya yüklemeleri sistem tarafından tamamen AES (Advanced Encryption Standard) 256 bit şifreli gerçekleşiyor yani hiç kimse yüklenen dosya içeriğini bilme imkanına sahip olamıyor.

Hâl böyle olunca telif hakkı sorunuda kesinlikle ortadan kalmış oluyor. Ne dosyaları yükleyen nede sistemi yönetenler telif hakkı sorununa maruz kalmıyor. Bulut servisine erişim imkânlarıda oldukça fazladır.

Android, Windows Phone, Black Berry ve IOS işletim sistemli akıllı cep telefonlarından tabletlerden erişim sağlayabiliyorsunuz. Tabi bunun için android market yada apple store’ dan ücretsiz olarak gereken uygulamayı indirip kurmanız yeterlidir.

Sistemin Türkçe dil desteği mevcuttur. Ancak dikkat etmeniz gereken en önemli husus bulut sistemine ücretli yada ücretsiz kayıt olduğunuzda, mutlaka kurtarma anahtarı oluşturun çünkü, şifrenizi kaybeder ve kurtarma anahtarı oluşturmamışsanız, bulut sürcüsüne yüklenen tüm bilgilerinizi kaybetmiş olursunuz.

Site Adresi: Mega.nz
Ücretsiz depolama Kapasitesi: 50GB
Şifreleme : AES (Advanced Encryption Standard) 256 bit
Mobil Uygulamaları : Android, IOS, Windows Phone, Black BerryBerry

 

Konu: Ücretsiz bulut depolama servisleri

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

WordPress sorgu sayısını azaltmak

Her web geliştiricisi yaptığı web sayfalarının, wordpress kullanıcıları, blog yazarları yaptıkları yada kullandıkları blog sistemlerinin …